Opdrachten

Opdrachten

Passage

November 2010
Plaats: Taizhou (China)

In opdracht van de stad Taizhou (provincie Zhejiang, China) maakte Jan Timmer het beeld "Passage". Het beeld zal geplaatst worden in een nieuw ontworpen park in de stad. Ondersteund door twee assistenten maakte Jan in vijf weken een indrukwekkend beeld. Hieronder een paar foto's van het atelier (in de open lucht) waar het beeld gemaakt werd.


In zijn toelichting op het beeld zegt Jan Timmer: "Een passage is een ruimte waarin het ene wordt losgelaten voor het andere. Waar veel gedachten passeren, maar weinig wordt gezegd. Door de jaren gaan vele ideeën door je hoofd en ga je door evenzovele vele poorten. Het is de natuurlijke ontwikkeling die elk mens meemaakt."


Friends, the river and the bridge

September 2010
Plaats: Tangshan (China)

Tijdens het International Urban Sculpture Symposium in Tangshan (China) heeft Jan Timmer het beeld "Friends, the River and the Bridge" gemaakt. Het beeld is 5 meter lang geworden en ruim 1,5 meter hoog en breed.

Het Nanhu Tangshan (China) International Urban Sculpture Symposium werd gehouden in het Nanhu Park. Het symposium had als thema "Industrieal Signs & Modern Life", gebaseerd op de kenmerken van de stad. Tangshan is een oude industriestad en het economische centrum van de provincie Hebei. De afgelopen tien jaar maakte het een snelle ontwikkeling door, waarin ook steeds sterk ingezet werd op het bevorderen van de culturele uitwisseling.

Drie beelden in Urumqi

Augustus 2009
Plaats: Urumqi (China)

Hiernaast enkele foto's van de totstandkoming van het beeld Organic Movement, dat hij op uitnodiging van de organisatie maakte.

Gedurende Jan Timmer's verblijf in Urumqi, maakte hij naast dit beeld nog twee andere beelden: The power of spirit en Two sides.

Flexible

 April 2007
Plaats: Shenzhen (China)

Flexible noemde Jan Timmer het beeld, daarmee wijzend op de noodzaak van flexibiliteit in de hedendaagse samenleving. Het beeld werd gemaakt tijdens The 8th China Carving Art Festival & 'HanYu Cup' International Stone Carving Symposium dat plaatsvond in Shenzhen (een grote stad in de Guangdong Provincie in China) van 28 april - 18 mei 2007.

Hiernaast enkele foto's van de totstandkoming van het beeld Flexible (2007, marmer) en het bezoek van de Nederlandse consul-generaal in China, Robert de Leeuw, en zijn vrouw.

Written on

Augustus 2006
Plaats: Hui An (China)

Jan Timmer en zijn nieuwe beeld Written On, gemaakt uit graniet. Het beeld roept de verbinding op tussen de vroegste tekens op steen, rollen en onze dynamische tijd. Het beeld werd gemaakt op uitnodiging van de China Sculpture Platform, tijdens het 4th China HuiAn International Carving Art Fair & International Stone and wood carving symposium, van 20 augustus tot 3 september 2006.

Voegzaam

Juni 2006
Plaats: Zhengzhou (China)

In het kader van het Cultural Year of Zhengzhou werd de tentoonstelling Renaissance & Rising georganiseerd. Het door Jan Timmer daar gepresenteerde beeld Voegzaam werd aangekocht. Tevens was hij een van de 100 aan de tentoonstelling deelnemende beeldhouwers die een prijs ontving.

Hieronder een korte impressie van de tentoonstelling. Na de openingstoespraak door Anthony Stones, voormalig voorzitter van de Society of Portrait Sculptors of England werd een groepsfoto gemaakt met alle beeldhouwers en zetten zij hun handtekening op de muur met de Zhengzhou Declaration of Sculptors. Tijdens het verblijf is in Zhengzhou werd ook een bezoek gebracht een de Longmen grotten (Henan provincie), een goed moment voor een groepsfoto.

Endless River

Juli 2003, graniet, 180 × 1350 × 200 cm
Plaats: Shanghai (China)

Het 13 meter lange beeld "Eindeloze rivier" (Endless river) staat in het Shanghai Sculpture Park. Het park is opgezet op basis van het idee om "mensen dichter bij de natuur te brengen en de smaak van kunst te laten proeven". Het park is verdeeld in "vier seizoenen", die tezamen een groot groen gebied rond een paar meertjes vormen. Hier doorheen wandelend kunnen meer dan vijftig zeer grote beeldhouwerken van moderne beeldhouwers uit de hele wereld zijn bekeken worden.

Endless river werd gemaakt in 2003 in Yuzi Paradise (Guilin, Yashan District, China) om in het Shanghai Sculpture Park geplaatst te worden, als onderdeel van de uitbreiding van de stad Shanghai. Op de foto's een impressie van de totstandkoming van het beeld. De laatste foto toont de huidige plaatsing van het beeld, in Shanghai.

Windkracht

1997, graniet, 150 × 150 × 80 cm
Plaats: Karel Doormanweg, hoek Heemskerckstraat (Dordrecht)

Beeld gemaakt in opdracht van de provincie Zuid Holland. Het beeld was de eerste prijs in het kader van de landelijke stadsvernieuwingswedstrijd 1997. In 1998 werd de prijs uitgereikt aan de wijk Krispijn in Dordrecht. Op de foto's een impressie van de totstandkoming van het beeld.

Koninklijke Landmacht monument Bronbeek

 2001, graniet, 150 × 150 × 80 cm

Plaats: Landgoed Bronbeek, Velperweg 147, 6824 MB, Arnhem

In mei 2001 werd een monument in gebruik genomen ter nagedachtenis van het personeel dat in actieve dienst van de Koninklijke Landmacht is overleden. Het granieten beeldhouwwerk heeft de vorm van een gescheurde cirkel. De cirkel symboliseert 'het allesomvattende'. De scheur verwijst naar de betrekkelijkheid van het leven.

Different Feelings

 1999, marmer, hoogte 230 cm

Plaats: Ilindentci (Bulgarije)

Het beeld is gemaakt in het kader van het International Sculptor's Symposium in Bulgarije (augustus-september 1999). Op de foto's een impressie van de totstandkoming van het beeld.
Share by: